17. DP za Twirling klub Sava iz Zagorja spet uspešno - Twirling klub Zagorje ob Savi

Twirling klub Zagorje ob Savi
Pojdi na vsebino

17. državno prvenstvo v Twirlingu za Twirling klub Sava iz Zagorja spet uspešno

Twirling je  šport, ki vsebuje estetsko oblikovane in koreografsko postavljene strukture gibanja. Definicija twirlinga je: kombinacija akrobatike, gimnastike, plesa v povezavi s twirling palico in z glasbeno spremljavo.

V tretjem aprilskem vikendu (20.04. in 21.04.2013) se je v športni dvorani OŠ Šempeter v Savinjski dolini odvijalo 17. državno prvenstvo Slovenije v Twirlingu. DP je potekalo v organizaciji Športnega twirling kluba Celje in Twirling zveze Slovenije, sodniki pa so prišli iz Hrvaške, Škotske, Španije in Slovenije. Tekmovanje je potekalo v treh različnih kategorijah (A, B in C) in 5-tih različnih disciplinah (solo, solo pari, freestyle, freestyle pari in v skupinah).

Nastopilo 16 twirling klubov iz celotne Slovenije. Zasavske barve je iz Twirling kluba Sava Zagorje zastopalo 12 punc, ki so si v dobrih štirih letih pridobila dovolj znanja, da so osvojila sledeče rezultate: v kategoriji C - SOLO STR. JUNIOR je postala državna podprvakinja Taja Gorenc. V isti kategoriji sta Tia Oven Lekše in Melisa Dorič dosegli 5. in 11. mesto. Državne podprvakinje so postale tudi punce v kategorijah C - SOLO PARI ML. JUNIOR (Taja Fakin & Nia Borštnar) in C - SOLO PARI JUNIOR (Kim Oven Lekše & Špela Jerman). Prav tako se lahko z drugim mestom pohvalijo punce skupine C - TEAM STR. JUNIOR. Odlična tretja mesta sta osvojili tudi Nia Borštnar, v kategoriji C - SOLO ML.  JUNIOR in Karin Žibert v kategoriji C – FREESTYLE JUNIOR. Poleg obeh punc so bile v teh dveh kategorija uspešne še: v kategoriji C - SOLO ML.  JUNIOR  Taja Fakin s 4. mestom, Patricija Ravnikar s 5. mestom in Eva Vidic z 9. mestom; v kategoriji C - FREESTYLE JUNIOR je Kim Oven Lekše dosegla 5. in Jona Kerin  11. mesto. Tudi odlična četrta mesta so dosegle: Anela Hadžič (B - SOLO SENIOR), Taja Gorenc & Karin Žibert (C - FREESTYLE PARI STR. JUNIOR), Tia Oven Lekše & Jona Kerin (C - SOLO PARI STR. JUNIOR) in Taja Gorenc (C - FREESTYLE STR. JUNIOR). V tej kategoriji je sedmo mesto dosegla še Tia Oven Lekše. Ostanejo še rezultati kategorije C - SOLO JUNIOR: Karin Žibert - 12. mesto, Jona Kerin - 14. mesto, Kim Oven Lekše - 18. mesto in Špela Jerman - 29. mesto.


Vsem tekmovalkam in trenerkama čestitke za dosežene uspehe ter se vidimo v letu 2014 v Lovrencu na Pohorju.

Čolnišče 16
1410 Zagorje ob Savi
Slovenija
+386 40 794 875
info@twirling-zagorje.si
The Artisans WAY
Twirling klub Zagorje ob Savi
Nazaj na vsebino